individuele-therapie praktijk voor vitaliteit

Individuele Gestalttherapie bij Praktijk voor Vitaliteit
(Maassluis, Westland en omstreken)

Heeft u depressieve gevoelens of last van angsten of fobieën? Vaak ligt hier een onverwerkt trauma uit het verleden aan ten grondslag. Ik kan u in mijn Praktijk voor Vitaliteit helpen dit trauma te overwinnen. Maar dit kan ook als u helemaal geen idee heeft wat de oorzaak is van uw sombere gevoelens. Individuele therapie is hoe dan ook voor iedereen een hele stap. Maar één geruststelling: achteraf vragen veel mensen zich af waarom ze het nooit eerder hebben gedaan.

Gebeurtenissen uit het verleden

Iedereen maakt dingen mee die niet zo prettig zijn, zoals het overlijden van een dierbare of het verliezen van een baan. Ook kan er iets naars gebeurd zijn tijdens uw jeugd of juist later, in het gezin of in uw relatie. Zolang u er geen last van heeft en het u niet belemmert in uw functioneren, is er niets aan de hand. Maar wanneer u wel last krijgt van somberheid en depressieve gevoelens, die u belemmeren in uw relatie, werk of andere omgeving, dan kan traumaverwerking individuele therapie een oplossing bieden.

Depressieve gevoelens

Iedereen voelt zich wel eens somber of down, bijvoorbeeld bij ruzies, teleurstellingen of ziekte. Tijdelijke somberheid hoort dan ook bij het leven. Maar bent u bijna voortdurend somber en belemmert het u in uw dagelijks functioneren? Weet u niet meer hoe met uw gevoelens om te gaan? Dan kan het zijn dat u een depressie heeft. Hierbij kan individuele therapie depressie behandeling helpen.

Fobieën of angsten?

Zonder aanleiding ineens heel benauwd worden, een bonzend hart krijgen en denken ‘ik ga dood’: dit zijn gevoelens waar mensen met angsten of fobieën mee te maken hebben. Ze weten niet wat hen overkomt, raken in paniek en denken dat het misschien nog eens gebeurt. Hierdoor nemen gevoelens van angst toe en uit angst voor die paniek belanden ze in een vicieuze cirkel. Komt dit u bekend voor? Wellicht heeft u last van een fobie die veroorzaak wordt door een trauma uit het verleden. Ook mogelijk is het dat u de laatste tijd erg onder druk heeft gestaan door werk, relatie of andere gebeurtenissen in het hier en nu. De angst die u voelt kan hoe dan ook heel heftig zijn en kan u ernstig belemmeren in uw functioneren. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij vliegangst, angst voor bepaalde dieren of claustrofobie. Wilt u er iets aan doen? Dat kan zeker.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van therapie of wilt u zich aanmelden? Neem dan gerust contact met mij op.