Samen verder na vreemd gaan/vertrouwensbreuk.

Een van jullie is vreemdgegaan, live of virtueel. jullie willen wel samen verder, maar alle vertrouwen is weg. Je bent bedrogen en de wanhoop nabij.

Misschien voelt het wel alsof alles wat belangrijk was nu is ingestort.

Je staat erbij en je kijkt er naar en denkt “hoe kan dit? Waarom jij, waarom ik?” Je bent bang voor wat er komen gaat en hebt geen idee hoe je uit deze puinhoop nog iets moois moet gaan maken.

Of jij bent degene die je partner bedrogen hebt. Nu vraag je je af hoe je dit hebt kunnen doen. Je wilt het graag weer goedmaken maar je weet niet hoe. Als je erover begint, word de sfeer grimmig. Je weet niet wat je moet doen met de boosheid en woede die je voelt. Met het wantrouwen dat je op je af voelt komen. Met  de schuldgevoelens die aan je knagen. Kun je deze puinhoop herstellen?

Jullie proberen erover te praten. Misschien lucht dat soms op, maar meestal merk je dat praten jullie niet dichter bij elkaar brengt. Het is alsof alle lucht uit jullie relatie geperst word en alsof alles nog maar om één ding draait: het vreemd gaan. Je word er gek van en wilt het vergeten. Maar de realiteit is snoeihard, je kunt er niet aan ontkomen. En misschien denk je wel: “laten we er maar mee stoppen!” Maar aan de andere kan is dat ook niet wat je wil.

 Wat nodig is is herstel van vertrouwen.

 Ik ben Marjan Knaapen, relatietherapeut,  en ik denk dat herstel van vertrouwen mogelijk is.

Wanneer er sprake is van een vertrouwensbreuk of dat 1 van de partners is vreemdgegaan, is het programma s.a.m.e.n misschien iets voor jullie.

Hoe uitzichtloos de situatie  op dit moment ook lijkt, toch geloof ik dat het mogelijk is om door deze crisis heen te komen. Dat vraagt ongelofelijk veel moed en inspanning van jullie allebei. Maar als jullie er beiden voor kiezen om de weg van herstel in te slaan, als jullie (opnieuw) kiezen voor elkaar en voor jullie relatie dan is er hoop!

Misschien twijfel je op dit moment of je dat wel wilt na alles wat er gebeurd is, of is er nog geen radicale breuk met de ander die in het spel was. In dat geval zou ik je willen adviseren om geen overhaaste beslissingen te nemen, maar om hulp te zoeken zodat je de juiste keuze kunt maken.

S.A.M.E.N. –programma.

Als jullie kiezen voor de weg van herstel dan kunnen jullie contact met mij opnemen. Ik kan jullie helpen en de begeleiding en ondersteuning bieden die  nodig is om tot herstel te komen.  Ik heb mij gespecialiseerd in het bieden van hulp bij deze problematiek.

Ik werk met een programma wat mijn collega Ferdinand Bijzet, relatietherapeut en trainer, speciaal heeft ontwikkeld voor stellen die te maken hebben gekregen met een vertrouwenscrisis. Dit programma heet S.A.M.E.N.

  1. stilstaan
  2. amputeren
  3. meeleven
  4. evalueren
  5. nieuwe kansen/naweeën.

We gaan aan de slag met een E-book en opdrachten alsmede een aantal video’s  in jullie tempo en tijd, om aan het herstel van jullie relatie te werken.

Wil je het programma S.A.M.E.N. aanschaffen?

Klik dan op deze link: https://relatieherstelacademie.nl/partner/MarjanK/.

Sommige stellen lukt het om samen door deze moeilijke periode te komen en weer verder te komen. Als dit niet lukt, wat heel begrijpelijk is, kun je in mijn praktijk terecht voor therapie. Ik werk als therapeut met het programma  S.A.M.E.N. en ik kan jullie extra ondersteuning en therapie geven als aanvulling op het programma en de opdrachten van S.A.M.E.N.

Natuurlijk is het ook mogelijk om vrijblijvend meer informatie te krijgen.

Liever direct contact met mij?

Vul een contactformulier in op mijn website.